Week 1

Over Week 1 van de Buddies Puppies.

Natuurlijk hoop en verwacht je leuke verhalen over kleine puppies te kunnen schrijven, helaas liep het bij ons iets anders. Tijdens de bevalling bleek Bloem, zoals we haar later noemden al overleden te zijn. Voor Bloem was Binkje geboren. Zij had een lastige start. Het lukte ons ook niet om haar te laten drinken. Er waren direct zorgen om haar. Roos, Borre, Budha en Lucky hadden een goede start.

Woensdagochtend bij de dierenarts bleek ons vermoeden juist. Binkje had een open verhemelte. Zij is in mijn handen ingeslapen.

Donderdagochtend waren er opnieuw zorgen, Jessie wilde niet eten of drinken en ook Roos en Budha vielen af. De dierenarts vermoede een infectie en we zijn gestart met antibiotica en bijvoeding en de pups kregen een infuus. Jessie een prik tegen de misselijkheid en ook antibiotica omdat de dierenarts een baarmoederontsteking vermoede.

De dagen en nachten erna waren vol zorgen en angsten. Met Jessie ging het beter maar Roos en Budha waren heel erg ziek. Budha konden we erdoor trekken maar in de nacht van zaterdag op zondag overleed Roos.

Maandag namen we afscheid van Roos, het is werkelijk niet te geloven hoeveel je van zo’n kleintje gaat houden. Ze was zo dapper, ze vocht echt heel hard. Ik had haar beloofd dat, als ze het zou overwinnen, ze bij ons mocht blijven. Helaas liep het anders. Ze wordt gecremeerd en komt dan bij ons terug. Een symbool ook voor haar zusjes, die hebben we naar Utrecht gebracht voor onderzoek.

Intussen knapte Budha op. Ze loopt nog steeds achter op Borre en Lucky, maar doet een ongelooflijk knappe inhaalrace.

Op dag 7 waren Lucky, Borre en Budha alle drie in geboortegewicht verdubbeld.

Week 1 laten we nu achter ons, een week met heel veel verdriet, angst en wanhoop. Ik heb ontzettend veel steun gekregen van alle lieve mensen om me heen en op afstand via berichtjes. Ook de toekomstige baasjes hadden het moeilijk. Wat een vrolijke groepsapp moest zijn werd een verdrietige informatiebron. Mijn speciale dank voor Marianne van Dam. Zij stond letterlijk dag en nacht klaar met adviezen.

We laten week 1 achter ons. We zijn nog steeds verdrietig om Bloem, Binkje en Roos, maar we gaan ook proberen te genieten van ons drietal Budha, Borre en Lucky.

We hadden net voorstelfoto’s gemaakt toen Roos en Budha ziek werden. Gisteren hebben we nieuwe foto’s gemaakt van het drietal. Opmerkelijk hoeveel ze zijn gegroeid.

20170725_22212520170730_06154320170730_13573420170731_11503520170801_14054520170801_143013

1
Roos
4
Buddha
5
Buddha
2
Borre
3
Borre
6
Lucky
7
Lucky

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: