Over ons

omslagfoto

Ik, Alie Pepping, samen met mijn partner John Keijer zijn de trotse eigenaren van twee stabijs en één stabijna.

Sinds 1991 heb ik al stabijtjes in mijn leven. Nou eigenlijk kun je wel stellen dat ons leven om de honden draait. Mijn eerste stabij was een herplaatser, mijn schoonmoeder werd opgenomen in een verpleeghuis en wij namen haar stabij Mira in huis. Een geweldig trouw beestje.

Toen Mira overleed kwam pup Myrka bij ons wonen. Myrka ging ook overal mee naartoe. Na verloop van tijd kwam er een nestje op ons pad, samen met een vriendin haalden we twee pupjes uit het hoge noorden van Friesland. Sissel kwam binnen, neusde even met Myrka en ze doken samen in één mand. De vriendschap was binnen een paar minuten een feit. Toen Myrka ons jaren later verliet, was Sissel dan ook helemaal de weg kwijt. Ze werd bang en onzeker. Ik ging op zoek naar een stabij als maatje met een stabiel karakter. Ik las vele verslagen van fokkersdagen en kwam zo terecht bij Marianne van Dam en haar kennel fan e Alde Leane.

Uit haar J-nest kregen wij Jeske Aagje fan e Alde Leane. Ik had Marianne gevraagd om te kijken welke pup het beste bij het karakter van Sissel zou passen. Toen we op een nestbezoek aankwamen en hoorden welk puppekind het onze zou worden ging ik in de ren zitten, Jessie kwam naar me toe; zette een pootje op mijn been en bezegelde onze band.

Al sinds mijn eerste stabij had ik een stiekeme wens om ooit een keer een bruine stabij te hebben. Toen Marianne besloot om een bruine reu te gebruiken voor de dekking van Grietje, die bruin verervend is, braken er spannende tijden aan. Zou er in dit nest een bruin teefje voor ons geboren worden? We hadden geluk en zo kwam Luna, Liefke Grietje fan e Alde Laene in ons leven.

Van Marianne kregen we de vraag of we een nestje zouden willen fokken. Ons ras is niet heel groot en het is best belangrijk dat de genen van onze honden doorgegeven worden.

Eerst ben ik de fokkerscursus van de NVSW gaan doen, we hebben een kennelnaam is vastgelegd; fan it Boskhûske. Dat is een verwijzing naar ons huisje in de Drentse bossen waar wij met onze honden wonen en waar we uren met de honden door de bossen struinen.

Onze nestjes worden gefokt onder de vlag van de NVSW, daarmee voldoen wij aan de eisen die de rasvereniging stelt aan het fokken van de Friese stabij.

Ik wil bij het fokken veel aandacht geven aan het karakter van de honden en let dan ook bij de keuze van een reu goed op wat voor karakter hij heeft. De pups groeien bij ons in huis op en wij zullen er in de eerste acht weken alles aan doen om er mooie sociale stabijtjes van te maken.

Alie Pepping & John Keijer

luna geeft pootje

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: