Luna

Liefke Grietje fan è Âlde Leane

Geboren op: 31 augustus 2014

Moeder: Grietje Roefke fan è Âlde Leane

Vader: Abe fan it Roekebosk

Luna, de bruine dame van onze roedel, is echt een lang gekoesterde wens. Al vanaf het eerste moment dat ik met de stabij kennismaakte in de jaren negentig had ik de wens om ooit een bruine stabij te hebben. Het werd ook echt spannend toen ik van de fokker van Jessie, Marianne van Dam, hoorde dat zij een bruine reu ging gebruiken voor haar bruinverervende teefje Grietje. Zouden er minimaal twee bruine teefjes geboren worden? Ik wist dat Marianne graag zelf een bruin teefje wilde aanhouden. 31 augustus zaten we achter de laptop gekluisterd. Er werden vier bruine teefjes geboren.

Luna is een hond met een heel open en zachtaardig karakter. Ze past zich aan bij de andere honden in de roedel zonder dat ze zich het kaas van het brood laat eten. Jessie is haar grote voorbeeld en vriendin. Ze daagt haar uit om te spelen. Luna is gehoorzaam. Loopt graag vooruit te struinen in de bossen, maar komt ook weer keurig terug als je haar roept. Ze heeft een goede neus, ruikt alle muisjes en graaft diepe gaten om ze te vangen, gelukkig lukt dat niet al te vaak…

Ik heb met Luna gehoorzaamheid en behendigheid getraind. Luna is slim, snapt vrijwel direct wat er van haar gevraagd wordt, maar haar hart ligt toch meer bij het struinen in de bossen van Drenthe. Daar is ze op haar plek. Als we gaan wandelen met een groep stabijtjes en andere hondenvriendjes gaat haar staart omhoog van enthousiasme.

Onweer is niet haar favourite weertype, ze is niet extreem bang, maar het laat haar ook niet koud. Vuurwerk vind ze ook niet zo leuk.

DSCN1263

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: